PC Ginderbuiten

Ontstaan & geschiedenis

Enkele feiten op een rijtje

1964

Door het onstaan van allerlei verenigingen in de parochie groeide de behoefte aan een parochiezaal. De verenigingen wilden nieuwe lokalen, met een eigen café en een feestzaal. Pastoor Smits zag dat niet zitten, omdat Ginderbuiten toen 17 cafés en 3 feestzalen telde. De pastoor kreeg toen veel tegenstand van alle verenigingen; hij trok zich drie dagen terug om te bezinnen en gaf daarna toe.

Januari 1965

Op 24 januari 1965 werd een bouwclub gesticht. Architect Verbist tekende de plannen, die op 25 april goedgekeurd werden.

September 1966

Aannemer Jan Huysmans begon het laatste kwartaal met de nieuwe bouw, die op 17 september 1966 ingezegend werd.

1968

Toen in 1968 de nieuwe kerk in gebruik werd genomen, kwam de noodkerk vrij en werd ze als feestzaal ingericht. Dadelijk onstond het idee om de feestzaal met het café te verbinden en zo onstond de middenzaal. Nadien werden er nog veel verbeteringen aangebracht, zoals het herinrichten van de feestzaal, het bijbouwen van een keuken.

1972

De beheerraad bestond uit volgende personen: Berghmans Carlo, Huijsmans Jan, De Groof Vik, Caers Leon en de pastoor van Ginderbuiten. Smits, Wim Haegens, Frans Van Deursen, Theo Derdin, Piet Castelein en als laatste Louis Van Gorp zijn als pastoor nog lid geweest van het bestuur.

1975

Hebben nadien nog in de raad meegewerkt: Leo Volders, John Verhoeven, Cor Boers, Wim Damen, Paulina Caers, Carl Boers.
Wat heeft de beheerraad in die jaren zoal hersteld en vernieuwd? Het terras voor het café aangelegd (was voordien gras met een boom er op), Het café grondig vernieuwd. De keuken van de grote zaal vernieuwd. Nieuwe ramen in de grote zaal. Twee vergaderlokalen gemaakt. Een terras aan de grote zaal gemaakt. En samen met de gemeente en Okra werden er petanquebanen aangelegd.

2006

Een nieuwe raad van bestuur heeft het PC Ginderbuiten overgenomen sinds juli 2016. De raad bestond uit volgende personen: Jo Staes, Guido Boons, Willy Damen, Karel Janssens, Cor Boers en Ivo Belmans. De woning van de conciërge werd gerenoveerd. De leerlingen van Sint-Lutgardis renoveren de zalen (herschilderen).

2009

Verschillende zalen werden gerenoveerd.
Zaal 1 werd voorzien van een nieuwe inboedel. Aan zaal 1 (grote zaal) werd een terras aangelegd. En de isolatie van de zolder werd verder afgewerkt.

2012

Het vroegere chirolokaal werd afgesloten. Er werd een nieuwe vaatwasser voor zaal 7 (keukentje café) aangekocht.
Installatie nieuwe boiler voor centrale verwarming.

Juni 2013

Op 18/06/2013 gebeurde de overdracht naar het nieuwe bestuur.
Het huidige bestuur dankt dan ook de vorige bestuursleden voor hun inspanningen en realisaties.

2013

In juli 2013 is er een nieuw bestuur. Het bestuur bestaat uit volgende personen : Gert Vernelen, Lucienne Caerstiaenssen, Christof Meynen, Bart Vanmarcke en Hans Willems.
Onder het bestuur zijn volgende veranderingen gebeurd: plaatsing hoogrendementsglas in zaal 7 en woonst gerant.
Ook werd de inboedel vernieuwd in zalen 2 en 7, dit in samenwerking met de brouwerij Haacht. De tapinstallaties werden vernieuwd in zalen 1,2 en 7. Ook werd er wifi voorzien in alle zalen. Er zijn nu ook terrasstoelen en -tafels voor zowel het café als de grote zaal.

2014

Voor de keuken van zaal 1 werden nieuwe borden en bestek aangekocht met reserve materiaal, Hekse keteltjes en schotels.

2015

Op dit ogenblik bestaat het bestuur uit volgende personen: Gert Vernelen, Hans Willems, Jan Vernelen en Richard den Hartog. Ook onder dit bestuur zijn er veranderingen gebeurd. Zo werd de grote keuken (van zaal 1) vernieuwd. Het hoge plafond werd verlaagd, er werd een nieuwe industriële vaatwasser aangekocht, nieuwe grote kookpotten en rvs werktafels. Tevens werd de keuken opgesplitst in twee delen.
Zodat ook nu zaal 2 (middenzaal) beschikt over een keuken met volgende toestellen: vuur, oven, microgolfoven, e.d.
Ook werd zaal 2 voorzien van nieuw bestek en borden. In enkele zalen werd de verlichting veranderd. De huidige gerant van het PC is Vernelen Michel

2016

Wij verwelkomen een nieuw bestuurslid, Julien van Echelpoel. Zaal 2 werd opnieuw geschilderd, alsook enkele muren van de grote zaal. Ook de buitenkant van het PC heeft een verandering ondergaan. Het grijze beton heeft een kleur gekregen, nl. wit/blauw. Wij hebben ervoor gezorgd dat er in de grote zaal een projectiescherm met beamer aanwezig is.

2017

Zaal 2 en 7 hebben ook een vaste beamer gekregen. De opslag ruimte van zaal 1 is uitgebreid (nieuwbouw). De toog van zaal 1 kreeg een volledige make over.

2018

De toog van de middenzaal kreeg een volledige make over. Er zijn donkere geluidwerende gordijnen opgehangen. Zaal 6 zal voortaan als opslagplaats dienen. De speeltuinen zijn voorzien van een nieuwe speeltoren.

Januari 2019

Achter de toog van zaal 1 is een koelkamer geplaatst. Aan zaal 3 is een keukentje toegevoegd met kleine spoelbak, tassen, glazen, koffiezet en een frigo.

Mei 2019

Er zijn 4 petanque banen verwijderd. Deze hebben plaats gemaakt voor een nieuw en groot terras aan zaal 1 en een kunstgrasveld omringd door boompjes. De speeltuigen staan nu allemaal in wit zand i.p.v.gras/grond. Wij verwelkomen ook een nieuw bestuurslid : Viviane Van De Weyer.